2021-й настане зовсім скоро і пройде, за східним календарем, під знаком білого металевого Бика. Як зустріти Новий рік і що повинно бути на святковому столі – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Меню в новорічну ніч

Обдумуючи меню новорічного столу, враховуйте, що любить символ року – білий металевий Бик. Ця тварина віддає перевагу різноманітність, але без зайвої екзотики. Страви, які ви подасте, повинні бути досить простими і підкорювати яскравими, але звичними смаками.

На столі обов’язково повинні стояти м’ясні страви, проте нехай це буде птах, свинина або кролик. Бажано віддавати перевагу нежирним видам м’яса, адже вони не просто смачні, але і корисні, і до того ж легко готуються. Можна зробити м’ясні рулети або використовувати традиційну для української кухні техніку фарширування. Від ніжної соковитої телятини краще відмовитися, щоб не розлютити білого Бика.

Символ року дуже любить всілякі крупи і злакові культури. Відмінна ідея – подати плов, а звичний гарнір з картоплі замінити різотто або гречотто. Можна запекти птицю з гарніром, наприклад, приготувати смачну качку з рисом і чорносливом.

Бик – це травоїдна тварина, тому приготуйте кілька овочевих нарізок для новорічного столу. Це повинні бути яскраві страви, які рясніють різноманіттям кольорів – зелені огірки, жовтий перець, кілька видів зелені і т. Д.

Білий металевий Бик – справжній ласун. У новорічну ніч на святковому столі обов’язково повинні бути торт, фруктові десерти, шоколад і горіхи. Бажано, щоб всі десерти ви приготували і прикрасили своїми руками, адже це ще одна можливість порадувати білого Бика.

Чого не повинно бути на новорічному столі

Оскільки в новорічному меню не повинно бути яловичини або телятини, уважно вивчіть продукти, які купуєте до святкового столу. Ці види м’яса часто додають в ковбасу і готові м’ясні нарізки. Замініть варену ковбасу в традиційному олів’є курячою грудкою або м’ясом криля, а бефстроганова віддайте перевагу свинячу рульку.

Врахуйте, що желатин також готується з бичачих кісток, тому при приготуванні десертів замініть його на агар-агар. Часто желатин додають в традиційне новорічне блюдо – холодець. Цього року особливу увагу його приготування – візьміть якісне м’ясо птиці та свинину, щоб отримати наваристий бульйон, який застигне без желатину.

Символ року – білий металевий Бик – не любить червоний колір, тому при виборі страв для новорічного столу намагайтеся замінити всі червоні інгредієнти аналогами. Наприклад, замість червоного перцю і томатів візьміть жовті, а червоного вина віддайте перевагу біле шампанське.

Враховуйте, що Бик погано відноситься до спиртних напоїв, тому в новорічну ніч зловживати ними не варто, втім, як і завжди.

Що стосується заборон і обмежень, головне в новорічну ніч – це ваші позитивні емоції і гарний настрій, тому до всього підходите без фанатизму. Якщо ви порушите якесь правило, але зробите це з позитивом, Бик не стане на вас злитися.

Сервіровка новорічного столу

Бажано, щоб на вашому новорічному столі переважали кольори, які подобаються білому металевому Бикові. Для зустрічі 2021-го вибирайте:

  • білий;
  • кремовий;
  • сріблястий;
  • світло сірий;
  • бежевий;
  • золотий;
  • пудровий;
  • небесно-блакитний.

Гармонійно такі кольори можна ввести за допомогою серветок і власників для серветок, стрічок і столових приладів. Купуйте до свята нові келихи цікавого відтінку, наприклад, золотого або сріблястого.

Подбайте про те, щоб в новорічному декорі будинку і в сервіровці столу були зображення бика. Можна прикрасити стіл серветками, фігурками або свічниками, стилізованими під символ наступаючого року.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я