Новорічні хіти

Навіть запах мандаринів і саме ігристе шампанське не допоможуть вам і вашим гостям чарівно відзначити Новий рік, якщо немає новорічного настрою. А якщо замість пухнастого снігу за вікном мокрий від дощу асфальт і стовпчик термометра показує вище нуля, то завдання це ускладнюється подвійно. Але вихід є – створити атмосферу свята допоможуть чарівні звуки різдвяної музики.

Всі ми прекрасно знайомі з класичними різдвяними піснями, з їхніми чарівними мелодіями, дзвінкими дзвониками і неймовірно теплими і ніжними текстами.

Серед всіх виконавців лідером за кількістю записаних різдвяних пісень, безумовно, є незрівнянний Френк Сінатра. Та й практично кожен популярний співак свого часу записав хоч одну різдвяну пісню, ну або хоча б кавер.

Сьогодні ми вирішили поділитися з вами хорошим настроєм і підібрати найулюбленіші новорічні пісні і хороші кавери сучасних музикантів на безсмертні хіти.

1. Frank Sinatra – Let It Snow

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – одна з найвідоміших різдвяних пісень англійською мовою. Найцікавіше, що вона була написана поетом Семмі Каном одного спекотного липневого дня 1945 року. Всупереч поширеній думці, першим виконавцем цієї пісні був аж ніяк не Френк Сінатра, а Он Монро, хоча версія Френка і залишається найулюбленішою донині.

2. Ella Fitzgerald – Jingle Bells

Одна з найвідоміших у всьому світі мелодій була написана ще в середині XIX століття і її оригінальне виконання сильно відрізняється від того, до якого ми всі звикли. А у виконанні чудової Елли Фіцджеральд ця пісня звучить особливо завзято і весело.

3. Whitney Houston – Have Yourself A Merry Little Christmas

Шалено популярну пісню «Have Yourself A Merry Little Christmas», згідно з неповними даними Вікіпедії, майже за 70 років заспівало близько 100 виконавців і груп.

4. Abba – Happy New Year

Як повідомляє Вікіпедія, робоча назва всіма улюбленої новорічної пісні шведської групи Abba «Happy New Year» було «Daddy Do not Get Drunk on Christmas Day», що в перекладі означає «Татко,  не напивайся на Різдво».

5. Wham! – Last Christmas

Дуже душевний кліп на пісню дуету «Wham!» з зовсім ще молодим і блондинистим Джорджем Майклом.

6. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

7. Billy Mack – Christmas is all Around

Завдяки фільму «Реальна любов» ( «Love Actually») жартівлива пісня «Christmas is all Around» знайшла навіть більшої популярності, ніж її оригінальний варіант групи «The Troggs».

8. Brenda Lee – Rockin ‘Around The Christmas Tree

Продовжуючи тему  саундтреків – для багатьох пісня Бренди Лі назавжди залишиться головною асоціацією до фільму «Один вдома».

9. Lady Gaga – White Christmas

Бунтарка Леді Гага здатна дивувати своїх фанатів знову і знову, в тому числі і виконанням старих добрих пісень у своїй власній манері.

10. She & Him – Baby It’s Cold Outside

Цю кумедну різдвяну пісню Френк Лоссер написав для своєї дружини Лінн Гарланд в далекому 1944 році, проте після декількох успішних виступів Френк продав пісню Metro Goldwyn Mayer, чим засмутив дружину. А у виконанні Зоуи Дешанель і Меттью Уорда з дуету She & Him пісня звучить ще більш грайливою.

Навздогін поспішаємо поділитися цілим списком святкових подкастів з новорічною музикою на будь-який смак.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я