Екологічні іграшки, мінімалізм і привабливі поєднання кольорів – зібрали корисну інформацію про головне оздобленні інтер’єру в Новий рік.

Декорування головної новорічного прикраси – завжди цікавий процес, улюблений багатьма з дитинства. Ми вирішили поділитися ідеями, як красиво одягнути ялинку в 2021 році, які тренди існують і на які ялинкові іграшки варто звернути увагу. Деякі з тенденцій дублюють минулі сезони, наприклад, класичне поєднання золотого і червоного кольорів. А інші виглядають незвично, наприклад, ялина в мінімалістському стилі.

Анімалістичні принти, пір’я, хутра, щедро присипані блискітками – ялинка в стилі сафарі більше нагадує тропічну, а не північну рослину. Вибирайте іграшки, що зображують тропічних тварин і птахів, не уникайте яскравих кольорів і не бійтеся поєднувати непоєднуване – такі основні принципи цього тренду.

Один з актуальних трендів – іграшки та аксесуари в космічному стилі, дублюючі зірки, планети, хмари. Космос цілком може стати натхненням для декору ялинки. Аксесуари можна вибирати в чорному, сірому і білому кольорах, щедро прикрашені блискітками.

Дари природи давно зайняли міцне місце серед ялинкового декору – мандаринами, наприклад, прикрашали дерева ще наші батьки. І зараз безліч квітів, ягід, фруктів і листя на ялинці зашкалює. Трендова ялинка буяє пишним квітом пастельними суцвіттями, на ній зріють всілякі дивовижні ягоди і фрукти, а ще крім хвої можуть росте справжнє листя.

Підвищена увага до предметів з минулого актуально і в Новий рік. Ялинкові ретроігрушки або справжні раритети з далеких ящиків знову стають головними героями новорічної ночі.

Білий металевий бик, згідно зі східним гороскопом, буде символом 2021 року. Підібрати палітру прикрас для новорічної ялинки і сувеніри можна, наприклад, виходячи з цих знань.

Отже, як прикрасити ялинку на 2021 рік Бика?

Варто вибирати сніжинки, кулі, шишки та інші іграшки білих металевих відтінків. Якщо астрологічні прогнози для вас мають мало значення, то аргументом стане те, що металеві білі іграшки виглядають дуже урочисто, світло і по-зимовому красиво, нагадують іскристий на сонці сніг і колючий іній.

Втім, цим ідеї не обмежуються. Можна використовувати класичні комбінації і традиційні відтінки для зимового свята: червоний і золотий, синій і срібний, зелений і золотий. А ретроялинку оформити різнобарвною – адже головне, настрій. Вибирайте палітру, орієнтуючись на інтер’єр – якщо в ньому багато яскравих кольорів, робіть ставку на стриманість, і навпаки, якщо інтер’єр монохромний, можна розбавити його яскравими прикрасами.

 

Як правильно поєднувати кольори

Є кілька основних формул, за якими можна поєднувати відтінки на новорічному деревце.

Орієнтуватися на єдність. Згідно з цим правилом, всі прикраси вибираються в одному або кількох споріднених відтінках. Виглядає таке поєднання стримано, лаконічно, в той же час досить яскраво.

Використовувати сусідні кольори. Іграшки варто розташовувати, орієнтуючись на колірний круг – ті відтінки, які ближче всього розташовані там, і на ялинці повинні бути поруч. Так створиться відчуття плавного колірного переходу.

робити контраст. Це протилежний спосіб, коли поруч потрібно вішати іграшки протилежних кольорів. Популярні поєднання – бежевий і блакитний, червоний і зелений. Таке розташування виглядає помітно, але збалансовано завдяки комбінації холодних і теплих відтінків, які врівноважують один одного.

Варіанти прикраси білої ялини

Як відомо, білий колір – це відмінний фон для інших відтінків, тому прикрасити білу ялинку стильно нескладно. Можна використовувати іграшки різних кольорів, краще за все будуть виглядати однакові за формою кульки. Або зробити головний акцент не на кольорах, а на формах, і купити різні за розміром кулі в одній колірній гамі, наприклад, блакитних тонах. Таке дерево настільки яскраве і самобутнє, що додатковий декор йому не потрібен.

 

Є кілька важливих правил, які допоможуть в декоруванні.

  • Якщо хвоя пишна густа, прикрас потрібно набагато менше, ніж зазвичай.
  • Не ставте живе дерево в тепле місце – голки обсипаючи швидше.
  • Дотримуйтеся єдиного правила черговості «гірлянда-іграшка-дощик».
  • Вибирайте довгі гірлянди – вони не повинні перериватися на самому видному місці.
  • Замість пластикових гірлянд можна використовувати намиста зі скла, дерева або в’язані вручну.

Класика

Класичний стиль виглядає привабливо незалежно від року. Традиційні поєднання золотого, сріблястого і червоного кольорів створюють урочисту святкову атмосферу і поєднуються із зеленою хвоєю. Можна додати синій, білий, рожевий і бузковий тону до основної палітри. Гірлянди на кшталт дощику тут недоречні, краще замінити їх текстильними бантами і декоративними стрічками. Можна додати делікатні світлодіодні гірлянди теплого світла. Ніяких строкатих миготливих «світлофорів», судячи з фото прикрашених на Новий рік ялинок, оксамитова класика не вітає.

Сканді

Милі олені і сови, затишні будиночки і ставка на натуральні матеріали і предмети, зроблені своїми руками – ось що характерно для скандинавського стилю. В основному, палітра складається з натуральних відтінків і матеріалів: скло дерево, кераміка і картон. Можна додати декоративне підсвічування: гірлянди у формі сніжинок, оленів і різнокольорових великих куль. Якщо у вас немає місця для великої ялини, вдягніть невелику ялинку в горщику або бляшаному відрі.

Мінімалізм

Ідея відмови від зайвого на користь необхідного знайшла відображення в багатьох інтер’єрах. Якщо ви орієнтуєтеся на лаконічність, розгляньте мінімалістські прикраси. Як красиво прикрасити ялинку в 2021 році, дотримуючись правил цього стилю? Тут працює аксіома: чим менше іграшок, тим краще. Проте зовсім відмовитися від них не можна, ялина буде виглядати «голою». Прикрасьте ялинку гірляндою та кількома кулями, або обмежтеся однією спокійною світлодіодною гірляндою.

Екостиль

Він перегукується зі скандинавським стилем у використанні натуральних матеріалів і відтінків. Для еко характерні відсутність токсичних фарб, шкідливого пластику і упаковки яка не переробляється. Це можна компенсувати саморобними прикрасами, а ще «їстівним» декором – цукерками, мандаринами, імбирним печивом. Пару слів варто сказати і про саме дерево. Воно просто не може бути виготовлено з пластика, який не підлягає вторинній переробці. Відстежуйте цю інформацію на упаковках. Найкраще вибрати натуральну ялину. Але тут теж є нюанси. Не підтримуйте шахраїв, купуйте ялина в розпліднику або у продавців, які мають сертифікати та дозволи. Утилізувати дерево теж краще розумно: здати на переробку, а ще можна відправити в зоопарк, якщо там відкритий прийом.

Ретро

У багатьох збереглися коробки з радянськими іграшками. Можна діставати і використовувати їх за призначенням, адже справжнє ретро зараз на піку популярності. А ще іграшки з дитинства наповнюють будинок тим самим чудесним відчуттям справжнього Нового року.

Крім іграшок, можна повісити старі фото або листівки, вироби з газет, паперові сніжинки, гірлянди-прапорці. Якщо збереглися мішура і дощик, їх теж можна використовувати. Оформіть всю квартиру в тому ж ключі.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я