Керівниця танців Українського культурно-мистецького центру “ЕтноДім” Майя Григорків із міста Заліщики розповіла, як святкують Різдво в Італії.

За її словами, уже кілька років поспіль учасники центру “ЕтноДім” колядують, але цього року відмінять таке святкування.

“Цього року Різдво особливе, святкувати його будемо інакше. Карантин не просто вніс свої корективи, він повністю змінив звичний для усіх спосіб життя. Ми перейшли на дистанційне навчання і спілкування відбувається у групі. Свято Миколая довелось провести онлайн”, – каже Григорків.

Представниця української діаспори з Тернопільщини розповіла, як святкують Різдво в Італії

У період Різдвяних свят, щоб зменшити ризик збільшення захворювання COVID-19, владою було прийняте рішення, що у святкові дні вся Італія перебуватиме у червоній зоні.

“Від 24 по 31 грудня, а також з 1 по 6 січня діятимуть обмеження, які стосуватимуться пересування людей. У ці дні можна буде виходити на вулицю тільки у разі крайньої потреби, якщо погіршився стан здоров’я, якщо необхідно поїхати до лікарні, на роботу. Також дозволено піти до церкви на службу, а ще відвідати родичів чи друзів (тільки двом особам, діти до 14 років та люди із обмеженими можливостями не входять у це число). Після 22:00 заборонені пересування”, – розповіла Григорків.

За її словами, учасники центру “ЕтноДім” сьогодні долучаться до “Різдвяних читань” онлайн.

“Будемо раді приєднатися та послухати “Казку про справжнє Різдво”. Скільки людей братиме участь, не можу сказати, але впевнена, що будуть родини, які матимуть можливість долучитись до цієї чудової ініціативи”, – розповіла Григорків.

Нагадаємо, центр “ЕтноДім” заснували у 2018 році батьки-емігранти з України.

Джерело: https://suspilne.media/91938-na-ternopilsini-za-dobu-covid-19-viavili-u-82-osib/

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я