Понад 10 років чортків’янка Христина Глухан захоплюється модульним оригамі. Частину своїх робіт, а це об’ємні новорічні іграшки, тварини, будівлі, герої мультиків та сакральні панно, жінка привезла до Тернополя. Виставку презентували у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді, що на вулиці Нечая, – йдеться у сюжеті TV-4.

Жінка працює педагогом-організатором в Чортківській загальноосвітній школі № 7, де також веде гурток «Паперова магія». А у вільний час складає фігури із паперу. Для створення таких робіт потрібні однаково складені елементи. Один розрізаний листок паперу перетворюється на 32 модулі.

Модулі складаю на роботі, в маршрутці, спілкуюся з кимось чи стою в черзі – складаю модулі. По-перше це захоплює, а по-друге – заспокоює, – розповідає майстриня.

Таке хобі в чортків’янки з’явилося 10 років тому. Пригадує, коли прийшла працювати до школи секретарем, вирішила чорновий папір використовувати раціонально. Для першої роботи обрала подвійного лебедя на півтори тисячі модулів.

Зараз найбільша її робота – це макет Чортківської загальноосвітньої школи № 7, у якій працює. Там понад 64 тисячі модулів. Для порівняння: аби створити чортківський катедральний храм Петра і Павла, потрібно було 14 тисяч 500 модулів.

У планах чортківської майстрині – створити макет Чортківського костелу та відкрити у школі музей споруд із модульного оригамі.

Детальніше – у відеосюжеті.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я