Це – казка про часи Середньовіччя, українське лицарське фентезі, яке розповідає історію про боротьбу добра і зла в докозацькі часи. За сценарієм, злий чаклун вбиває короля Юрія. Головний герой Іванко дізнається, що він син короля. Тепер злі сили хочуть знищити і хлопчика. Кінопроєкт став одним із перших в Україні, що втілюється за підтримки кінокомісії – європейського механізму кіноіндустрії.

Фільм знято за партнерства з Тернопільською кінокомісією, окрім того, у зйомках взяли участь тернопільські актори, зокрема, народний артист України В’ячеслав Хім’як. В’ячеслав Антонович у фільмі перевтілився у селянина – його герой протистоїть злу ціною свого життя. Тернопільський співак, актор та каскадер Олександр Алексєєв займався постановкою батальних сцен – навчав битися на мечах хлопців, які грають злих лангомерів. Каже, все має бути досконалим — від рухів акторів до одягу.

«Щодня у нас тренувалися до 60 осіб до цього фільму. Більшість хлопців – це реконструктори, які займаються трішки іншим, ніж каскадерством. Я їх навчаю працювати, як каскадери, правильно поводити себе в кадрі, правильно працювати, правильно бити, щоб мінімально травмувалися, але це було максимально ефектно, щоб фільм “Джура-Королевич” вийшов максимально крутим, – зазначає Олександр Алексєєв.

Кінопроєкт фільму “Джура-Королевич” став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Лицарську фентезі-казку створює кінокомпанія “Кобза-фільм” за фінансової підтримки Держкіно. Бюджет фентезі складає 28 мільйонів гривень. Головна локація для зйомок – архітектурна пам’ятка Тараканівський форт на Рівненщині. Саме тут відтворили палац королівства русинів та поселення селян.

Режисер фільму Антон Гойда, продюсери – Олег Щербина та Юлія Чернявська, авторами сценарію стали Сергій Гаврилюк, Сергій Ухачевський, Кіра Волкова і Юлія Чернявська, за участю братів Капранових. У фільмі бере участь відомий акторський склад: Максим Cамчик, Таїсія-Оксана Щурук, Аліна Коваленко, В’ячеслав Довженко, Олексій Вертинський, Віталій Салій та інші.

Всього ж у фільмі задіяно близько 200 акторів, долучалися до зйомок і місцеві мешканці. Кастинги проходили у Дубні, Тараканові, Збаражі, Києві. До масової сцени зустрічі короля залучили майже 80 мешканців Тараканова, Дубна, Рівного, Збаража і Тернополя. Планується, уже незабаром лицарська казка вийде на широкі екрани, тож переглянути її зможуть і тернополяни.

Джерело: Нова тернопільська газета

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я