15 червня в стінах Одеської кіностудії відбулась презентація документального фільму «Позивний Італієць» і книги видавництва «Фоліо» «Віталій Марків» за участю головного героя, нацгвардійця Віталія Марківа та автору фільму, директора Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артема Шевченка.

Урочистий захід розпочався з виконання Державного Гімну у супроводі духового оркестру 11-ої бригади Національної гвардії України.

Після привітання першого заступника начальника управління – начальника штабу полковника Віктора Дудко, за проявлену особисту мужність та відвагу, витримку та відданість справі захисту територіальної цілісності держави, Віталій Марків був нагороджений Почесною відзнакою Південного Одеського територіального управління Національної гвардії України.

Презентовані твори відображають як особисту мужність, патріотизм та вірність своїй Батьківщині головного героя, так і готовність Батьківщини допомагати та боротися за кожного військовослужбовця без винятку.

Отже, плекаючи віру в краще майбутнє держави, Віталій став членом Самооборони Євромайдану під час Революції гідності 2013 року та одразу з початком антитерористичної операції на Сході країни – добровольцем у Першому батальйоні Національної гвардії України ім. Кульчицького. В період з 2014 по 2017 роки брав участь у боях під Слов’янськом, у Попасній, Станиці Луганській.

«30 червня 2017 року поліція Італії заарештувала Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі, який загинув у травні 2014 року поблизу Слов’янська. Протягом 1222 днів перебування гвардійця в італійській в’язниці, українська сторона вела боротьбу за справедливість та нарешті, 3 листопада 2020 року, Міланський апеляційний суд виніс виправдовувальний вирок у справі Віталія Марківа, повністю виправдавши його», – розповів під час виступу автор фільму Артем Шевченко.

По закінченню презентації відбулася пресконференція для представників ЗМІ. Всі бажаючі могли отримати автографи, а також задати питання головному герою та автору фільму, на які вони щиро та змістовно відповіли.

Зокрема, нацгвардійці поцікавилися чи отримував Віталій, знаходячись в італійській тюрмі, листи підтримки, які бійці Національної гвардії надсилали йому. На що Марків відповів: «Нажаль, не всі листи потрапляли мені в руки, але серед тих, що я мав змогу отримати, були листи з Одеси. Мені було дуже приємно відчувати підтримку одеських нацгвардійців».

По закінченню пресконференції було організовано інтерв’ю на місцевому телеканалі.

Наостанок, Віталій Марків та автор фільму Артем Шевченко залишили свої побажання та автографи на тематичному банері для музею Головного управління Національної гвардії України на згадку та зробили пам’ятне фото з присутніми.

Вікторія Кирпічнікова

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я