Україна здобула першу нагороду на Олімпіаді-2020. Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід завоювала “бронзу” у вазі до 48 кг.

Білодід стала першою українською дзюдоїсткою, яка пройшла у півфінал турніру з дзюдо. У чвертьфіналі українка перемогла представницю Португалії Катаріну Косту, завдяки чому здобула можливість поборотися за медаль.

Для того, щоб потрапити у фінал Білодід мала перемогти японку Фуну Тонакі.

Білодід та Тонакі йшли серед лідерів світового рейтингу вагової категорії до 48 кілограм (друге та третє місця). Вони двічі змагалися між собою у фіналах чемпіонатів світу: обидві сутички завершилися перемогами українки.

Однак у січні 2021-го Білодід зазнала першої поразки від Тонакі на Мастерсі в Досі. Таким самим чином закінчився виступ для українки у півфіналі Олімпійських Ігор.

Визначити переможця у протистоянні між українкою та японкою вдалося лише завдяки правилу “золотого рахунку” – за чотири хвилини сутички жодна із суперниць не дозволила іншій заробити очко.

Сутичка між суперницями тривала сім хвилин. А ключовий момент відбувся на 6:59 хвилині – Тонакі виконала прийом іппоном і втримала Білодід на татамі.

Після поразки у півфіналі Білодід могла лише розраховувати на бронзу. Для цього їй потрібно було перемогти ізраїльтянку Ширу Рішоні.

Рішоні у 2021 році здобула усього одну нагороду – “бронзу” на гран-прі в Антальї. Але змогла дійти до бронзового фіналу завдяки перемозі у втішній сутичці над представницею Китайського Тайпею Чен-Хао Лінь.

Проте здолали ще й Білодід ізраїльтянка не змогла. Українка перемогла іппоном наприкінці сутички, втримавши суперницю.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я