Уже живемо в новому році. Очікували його. Вірили у новорічно-різдвяне диво. Загадували бажання й надсилали його у Всесвіт. У безмежжі Космосу Хтось читає наші думки. Там – наша зірка. Наші ангели. Книга нашого Буття…

Чого очікувати від року, що став господарем світу? Яким він буде для нашої планети та людей? Про це розповів Наш день відомий тернопільський астролог Іван КРУП’ЯК.  

– Білий Металевий Бик передає своє правління Чорному Водяному Тигрові. Два попередніх роки втомили людство. Найперше, через пандемію. Ми всі опинилися наче замкнуті в світі: заборони, обмеження… Безмежний світ виявився тісним і незатишним. Іване Степановичу, рік 2022-ий буде продовженням цього хаосу і невизначеності, чи дасть хоча б якусь надію?

– За східним календарем, Чорний Водяний Тигр вступить у свої права 1 лютогоІнший колір, інша стихія буде панувати. І все буде по-іншому. Звичайно, тенденції попереднього року ще триватимуть. Але тигр і віл – це дві різні тварини, з різних груп. Віл – непарне число, а Тигр – парне. Віл – домашній. Тигр – дикий звір. Він завжди вичікує на свою здобич, але нападає спонтанно. Це – «кішка», яка не завжди є стриманою, проте все добре розраховує.

Рік, можна сказати, буде революційним. Особливо будемо це спостерігати навесні. В кінці лютого – на початку березня відбудеться парад планет. Він завжди дає поштовх до певних змін.

Щодо пандемії, то десь до середини року ситуація поліпшиться.

– Новий рік – рік трьох двійок. А загалом рік шістки. Що це означає для людства?

– Як характеризувати саму шістку? Шістка – це досконалість. Це число наповнення, матеріального росту, тому що воно асоціюється із шостим знаком Зодіаку. А це – Діва. Діви – прагматичні, практичні, розумні, виважені. І, не дивлячись на те, що покровитель року Тигр, у багатьох випадках люди не прийматимуть різких, поквапних рішень. Більше будуть обдумувати, стримувати себе.

Дехто може почати робити кар’єру, отримати гарну роботу, започаткувати власну справу. Результат буде.

– У деяких країнах Тигра вшановують як одного з вартових чотирьох сторін світу. То світ зможе опертися на свого вартового?

– Як кажуть, вся мудрість іде зі Сходу. Китай, Японія, Південна Корея – це держави з древньою, цікавою історією. І зараз вони доволі розвинені. Так ось, у них після Дракона – Тигр на другому місці. Він справді вважається вартовим. Він сильний і витривалий. Символ енергії.

Тигр – смугастий. Смуга жовта, чорна… Як шахова дошка. І як у житті: смуга світла, смуга темна… Тому він символізує переміни. Світ буде потрохи очищуватися. І зможе «опертися» на Тигра.

– Україна має три страхи: війна, пандемія і постійна невпевненість – в політиці, економіці, соціалці. Чи в новому році можна очікувати, якщо не кардинальних, то хоча б якихось змін?

– У нашій долі страх – це стан, коли людина не може впоратися з ним. Іншим психологічним проблемам легше дати раду. Якщо взяти наших ближніх сусідів – поляків, угорців, і трошки дальніх – чехів – вони вірять своїм урядам, знають, у якому напрямку рухаються їхні держави. А нас ті згадані страхи тримають роками. У нас багато загиблих в російсько-українській війні. А скільки душевно травмованих?!

Ми маємо гіркий досвід з попередніх років. Ніхто про людей не дбав. Це не означає, що перед кожним із нас влада повинна поставити на стіл хліб із маслом. Вона повинна дати можливість на це заробити. А в нас кожен сам за себе.

Зміни йдуть від особистостей. В Україні з’являться нові політики. Головне, аби підтримали їх люди. І ще. Планета України – Сатурн. У цьому році він буде сильним. А це означає, що ми вистоїмо, якби важко не було.

– Тигр – творець і руйнівник, захисник і агресор. Чого в його характері буде більше? Що зорі нам віщують?

– Рік почався з ретроградної Венери. А Венера – це гроші. Вона опікується Тельцем. А Україна територіально розташована під Тельцем. Тому побачимо й відчуємо всі слабкі місця в економіці. Й політиці також.

Політика, на жаль, сіятиме тривогу в людей. Триватиме війна ідеологічна. Слово – це величезна енергетика. Ним можна лікувати, зцілити і вбити.

Загалом, Тигр принесе чимало змін, зруйнує деякі усталені підвалини. Цей знак має неоднозначний характер. Дика сила, в якій поєднанні агресія та захист. Цю динаміку, енергію можна використати на благо, а можна й навпаки. Всесвіт дає людям шанс. Можливості. Певні знаки.

Прийде час і астрологію вивчатимуть у школах та університетах. Таке вже колись було. Скептики не вірять зорям. А все, що зароджується наверху – відбувається внизу. Наша планета Земля у Космосі співіснує з іншими, більшими й меншими, планетами. Між ними – взаємозв’язок. «Сусідки» впливають одна на одну. Зараз наша планета знаходиться на лінії життя. Ми повинні вивчати й розуміти, що все це означає для долі Землі та людей.

– Планета й людство переживають також чимало природних катаклізмів. Набувають більших масштабів пожежі, повені… Рік 2022-ий буде спокійнішим, чи нам слід готуватися до серйозніших викликів?

– Стихія року говорить сама за себе: це – вода. Вологості мало б вистачити на весну. Тож мав би бути хороший урожай. Щодо сюрпризів, то природа нам їх підкине – через наше недбальство та неправильне господарювання. Людина змінила клімат, нищивши природу. Велика загроза йде від танення льодовиків. Це виклик для всієї планети: і для людей, і для рослинного й тваринного світу. Я вже раніше казав і повторюся ще раз: льодовики породжують ранкові роси. Якщо їх не буде – не буде насіння. У природі існує баланс: одне підтримує інше. Людина у своїй жадібності до наживи не хоче цього розуміти. От і природа мстить…

– Скажіть, будь ласка, для яких знаків Зодіаку в рік Тигра буде щастити, а кому слід остерігатися цього норовливого звіра?

– Мавпа не знаходить з Тигром спільної мови. Люди, народжені у рік Мавпи, повинні бути обережні. Якщо це водяні знаки, то Тигр буде до них поблажливим. А от вогняним знакам – Овен, Лев і Стрілець – слід бути обачними, бо вода гасить вогонь. А Тигр цьогорічний – Водяний. У них будуть складнуваті періоди.

А з точки зору східного Зодіаку, усім, хто народився в парні роки, буде легше. Непарним – важче.

Щодо знаків зі стихії Повітря. Що робить вітер на воді? Жене хвилі. Здіймає бурі. Тому людям цієї стихії слід також остерігатися життєвих бур.

І ще. Сторона горизонту цього року – Північ. Тому серйозні події будуть відбуватися у північних частинах держав, областей і навіть громад.

Щодо нашої північно-східної войовничої сусідки, то для її правителя рік буде напружений. І ще тує є певні символи. Якраз парад планет відбудеться в той час, коли першому і останньому – сьомому керівникові колишнього Радянського союзу, виповниться 91 рік.

– Питання, яке на устах роками: чи дочекається Україна свого Вашингтона?

– «Зі своїм праведним законом», як писав Тарас Шевченко? Дочекаємось. Наш Пророк не помилявся.

Ольга ЧОРНА.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я