Захисниця Маріуполя Катерина, більше відома як “Пташка” з “Азовсталі” знову заспівала у підземеллі заводу для воїнів-побратимів. Сила її духу в черговий раз захоплює усіх українців та підкорює наші серця.

“Пташка” з “Азовсталі” знову заспівала

Цього разу у сховищах “Азовсталі” лунала пісня українських повстанців “Нам не страшний червоний гніт”. Відео виконання “Пташкою” цієї життєствердної композиції опублікували у маріупольських телеграм-каналах, передає 24 канал.

НАМ НЕ СТРАШНИЙ ЧЕРВОНИЙ ГНІТ І ДИКІ ОРДИ СХОДУ,
МИ ЙДЕМ У БІЙ ЗА НАРІД СВІЙ, ЗА ВОЛЮ ДЛЯ НАРОДУ! – ПРОСПІВАЛА “ПТАШКА”.

Попри складну ситуацію у Маріуполі та на “Азовсталі”, дівчина співає з посмішкою на обличчі. Мимоволі з’являється певність – вона точно знає, про що говорить.

Що відомо про “Пташку”

Більшість українців дізналися про Катю після того, як у мережі з’явилося відео, де вона зі зброєю в руках співала гімн ОУН УПА “Зродились ми великої години” у колі побратимів. Ролик миттєво поширився соцмережами, а разом з цим підкорив серця мільйонів українців.

Катерині – 21 рік. Вона родом із Тернопільщини, і спів для – це не лише спосіб підняти бойовий дух, а й справа життя. Дівчина навчалася у Тернопільському фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької на співочому відділенні.

Після навчання Катя переїхала до Києва, влаштувалася у мотошколу The Riders та захопилася військовою справою. Тоді ж почала брати участь у мітингах та правозахисній організації, відстоюючи свою громадську позицію.

Навесні 2021 року “Пташка” вирішила стати на захист рідної країни – закінчила медкурси та пішла на передову. Батькам про це розповіла вже згодом, адже боялась, щоб вони не хвилювалися.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я