Доньки — усі такі різні, але кожна особлива по-своєму. Вони дарують радість та приводи для гордості для батьків. День доньки за останні роки широко набув популярності та безсумнівно є дуже важливим святом для батьків та їхніх донечок.

Він спонукає привітати своїх дочок і подякувати їм за всі ті емоції, що вони приносять у життя батьків. Коли святкують День доньки у 2023 році та яка історія походження цього свята — читай у матеріалі.

Коли святкують День доньки у 2023

Узагалі, в Україні є дві дати цього свята: Всесвітній — 12 січня і Міжнародний — 25 квітня. У нашій країні День доньки традиційно відзначають саме 25 квітня. Цього року дата припадає на вівторок.

В Україні це неофіційне свято, але з кожним роком стає дедалі популярнішим серед українців. Та навіть будній день не зможе завадити гарно провести час із дочкою.

Історія свята

Достеменно невідомо, звідки походить це свято, а в інтернеті можна знайти чимало версій його появи. Та головна версія започаткування свята походить з Індії. Саме у цій країні вирішили запровадити День доньки після ініціативи індійських чоловіків. У такий спосіб вони хотіли вшанувати своїх дочок.

Ймовірно, цей день вирішили започаткувати після тренування в YMCA. За чашкою чаю Гурчаран Сінгх Бхатій, Чаран Кхер, Дідар Сінгх Панн та Сатьє Дас вирішили, що треба якось вшанувати своїх дочок.

Традиції святкування Дня доньки в Україні
Традиційно це свято проводять у сімейному колі. Батьки вітають своїх дочок та дякують їм за позитив, щастя та гордість. Також буває, що цей день проводять у колі близьких на природі, наприклад, у лісі чи в парку.

Крім того, батьки можуть привітати свою доньку та зробити їй якийсь подарунок, наприклад, квіти, прикраси, одяг, парфуми тощо.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я