Місячне затемнення цього року, яке відбудеться 5 травня, завершує перший нинішній цикл затемнень. Про це пише УНН.

Наступне ж місячне затемнення відбудеться аж осінню, 28 жовтня.

Що стосується астрономічного явища, яке люди зможуть спостерігати вже сьогодні, то це напівтіньове місячне затемнення. Н а диск Місяця зараз падає зовнішня тінь. Для повного місячного затемнення, нагадаємо, необхідно, щоб Земля, Місяць та Сонце знаходилися на одній лінії.

Особливості нинішнього місячного затемнення

Під час затемнення видимий діаметр Місяця буде всього на 0,1% більше від середнього. За оцінками вчених, це буде найглибше напівтіньове місячне затемнення з лютого 2017 року до вересня 2042 року.

Планується, що затемнення триватиме трохи більше 4 годин: орієнтовно з 18:15 до 22:30 за київським часом.

Побачити астрономічне явище матимуть змогу жителі Австралії, Азії, Африки. А також більшу частину Європи.

Українці також зможуть насолодитися небесним явищем.

У пік затемнення, яке планується на 20:24 за київським часом, навіть неозброєним оком можна буде побачити потемніння краю супутника Землі. Під час затемнення поверхня місяця може набути коричневого кольору. І головна умова за якої вам вдасться стати свідком місячного затемнення – це ясна безхмарна погода.

Чи впливає затемнення місяця на людей і від чого їм радять утриматися

Науково не доведено, що затемнення якось впливають на людей. Але вважається, що ці астрономічні явища не завжди добре переносять метеозалежні та чутливі особи, люди із серцево-судинними захворюваннями, нестійким психологічним станом, гіпертоніки.

 

Особливість нинішнього місячного затемнення ще й у тому, що збігається з повним місяцем, а також з ретроградним Меркурієм.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я