В понеділок, 8 квітня, мільйони людей по всій Північній Америці мають стати свідками однієї з найрідкісніших подій – повного сонячного затемнення.

Від тихоокеанського прибережного міста Масатлан у Мексиці до східного узбережжя канадського Ньюфаундленду Місяць ідеально закриє Сонце та кине свою тінь на Землю, практично перетворюючи день на ніч.

На це з нетерпінням чекають не лише звичайні глядачі, але і вчені, які готують низку експериментів та досліджень, пише кореспондент ВВС Future Джонатан О’Каллаган.

затемення

Повне сонячне затемнення десь на Землі відбувається кожні 18 місяців. Сонце перебуває у 400 разів далі від Землі, ніж Місяць, і воно у 400 разів більше, тому диск Місяця повністю закриває сонячний диск, коли він ідеально розташовується між Землею і Сонцем.

Нинішнє квітневе затемнення заслуговує на особливу увагу через те, що його матимуть можливість спостерігати на дуже великій території близько 31 млн людей.

Під час повної фази затемнення земля зануриться у темряву не більше, ніж на чотири хвилини, але цього достатньо, щоб провести важливі спостереження за атмосферою Сонця, його короною, за реакцією дикої природи на небесну подію та навіть запустити ракети для дослідження земної атмосфери.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я