Нещодавно українська альпіністка Ірина Галай, яка стала першою жінкою, що піднялася на Еверест, підкорила Аннапурну (висота 8 091 метр) — одну з найнебезпечніших гір у світі.

Про це повідомляє Сhampion.

Як зазначають, рівень смертності альпіністів на горі Аннапурна за всі роки сходжень — 22%. Саме тому вона вважається небезпечним восьмитисячником.

Проте Ірині Галай вдалося це зробити разом з непальським гідом Мінгма. Цей підйом став першим сходженням українки після початку повномасштабного вторгнення.

Ірина Галай

Фото: Сhampion

Сhampion розповідає, що перші місяці великої війни Галай провела в рядах ТРО, тому похід на Аннапурну вона присвятила ЗСУ та 60 тисячам жінок, які захищають Україну.

 

“Я маю з собою прапор, на ньому зображено логотип організації Arm Women Now. Я взяла цей прапор, адже Аннапурна — гора жіночого роду. Складна та серйозна, вважається найнебезпечнішою горою у світі.

Вона має характер, схожий на характер української військової жінки. Яка ніколи не дозволить собі непотрібних людей, не дасть себе легко завоювати й знищує всіх, хто наближається з поганими намірами.

Зараз у ЗСУ служить понад 60 тисяч жінок, що є разючою цифрою навіть для НАТО. Ці жінки — мої герої. Мене зачаровує їхні відвага, краса, сміливість та характер. Вони — неймовірні! Я присвячую це сходження їм і своїй країні, яка прямо зараз веде боротьбу за своє існування“, написала Галай.

 

Наразі Ірина спускається з гори разом з гідом. Жінка стала першою українкою, яка здійснила сходження на восьмитисячник у цьому сезоні.

Нагадаємо, що Ірина Галай стала першою українкою, якій вдалося підкорити К2.

27 липня 2021 року жінка піднялася на другу за висотою гірську вершину Землі К2 (Чогорі). Висота К2 – 8 611 метрів, вона розташована в гірській системі Каракорум на північний захід від Гімалаїв.

Через надзвичайну складність сходження К2 також називають Дикої горою, а в світі альпіністів – горою-вбивцею. Рівень смертності при сходженні на К2 становить рекордні 23 відсотки. Тобто, сходження кожного четвертого альпініста на К2 закінчувалося трагедією.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я