Іване-Пусте може стати новим туристичним центром. Спелеологічна експедиція з Києва розвідала нову печеру поблизу урочища “Ведмежа”. Спелеологи передбачають, що розвідана печера може бути не менш цікава ніж печера Оптимістична .

“Позаминулих вихідних, перед Зеленими святами вирішив згадати молоді роки й долучитись до експедиції моїх друзів, спелеологів із Києва, що працювала в нашому районі, а саме на околиці села Пилипче, біля урочищ “Ведмежа” та “Давидова”.
Нами було обстежено новий перспективний об’єкт – невелику печеру, що губиться у напрямі печери “Ведмежа” та прийнято рішення про розкопку входу для можливості потрапити далі у глибину. За оцінками відомих спелеологів, що завітали до нас у гості із села Королівка, потенціал нової печери може бути не менший, ніж відомої вже на весь світ печери Оптимістична.
Для тих, хто цікавиться, детальний звіт про експедицію 4-8 червня тут
http://speleo.kiev.ua/2020.php?id=2020, наступна експедиція відбудеться орієнтовно 26-28 червня.
Якщо нам вдасться відкрити нову велику печеру на території новостворюваної Іване-Пустенської ОТГ, це дасть потужний стимул для розвитку туристичної галузі у громаді. Запрошую усіх, хто може чимось допомогти, долучитися до спільної справи. Потрібні копачі, різноробочі, помічники по кухні, тощо” – написав Андрій Русенко.

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я