Туристична місія компанії SpaceX Ілона Маска Inspiration4 повернулася на Землю після трьох днів у космосі. Екіпаж із непрофесійних астронавтів приводнився в ніч на 19 вересня біля узбережжя Флориди (США), пише Обозреватель

Чотири особи здійснили політ на орбіту, який не має аналогів в історії. Онлайн-трансляцію повернення запускали на сторінці SpaceX в YouTube

“Екіпаж Inspiration4 готовий до повернення на Землю”, – повідомили на сторінці SpaceX у Twitter.

Капсула з астронавтами пройшла через верхні шари атмосфери. Після цього розкрилися чотири великих парашути, які дозволили їй приводнитися в Атлантичному океані.

До капсули відразу направили судно Space X, учасникам польоту допомогли вибратися назовні. Потім їх відвезли на космодром на мисі Канаверал, звідки раніше стартувала місія.

На сторінці місії в Twitter опублікували фото екіпажу і відзначили, що на цьому все не закінчується. Тепер компанія планує досягти нових цілей, для чого потрібно зібрати 200 мільйонів доларів.

“Спасибі всім, хто допоміг зробити нашу місію успішною і підтримав нас у цій історичній подорожі”, – написала професор Сіан Проктор.

Астронавти були запущені на орбіту на ракеті Falcon 9, яка злетіла з майданчика 39A Космічного центру Кеннеді НАСА у Флориді. Чотири члени екіпажу пройшли місячну підготовку до місії і були одягнені в гладкі білі літні костюми того ж типу, що й професійні астронавти. Серед них бізнесмен, співробітниця дитячої лікарні, льотчик-випробувач і педагог.

На відміну від минулих місій SpaceX з екіпажем, які літали на Міжнародну космічну станцію для НАСА, Inspiration4 самостійно летіла по траєкторії польоту, яка перевищувала висоту станції і будь-якого іншого польоту SpaceX Dragon на сьогодні – приблизно на 585 кілометрів над Землею.

 

Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я