Не знаєте, як правильно використовувати час на самоізоляції з користю для фігури? Розповідаємо, як схуднути під час карантину!

У боротьбі проти коронавіруса сотні тисяч працівників дізналися, що таке віддален роботаа! Працювати з дому стало справжніми тортурами: все робиться повільніше, заважають собаки / кішки / чоловіки / діти, під рукою варто вабить холодильник, а в повітрі витає запах безвиході, адже вибратися в спортзал або на елементарну пробіжку немає можливості. Що робити? Так і запливати жиром або ж дати бій зайвій вазі навіть в таких складних обставинах? Звичайно йти в бій!

Правила, які допоможуть схуднути в умовах карантину

Збалансоване і правильне харчування, регулярне фізичне навантаження, налагоджений режим дня – ось три кити, на яких стоїть ваше майбутнє схуднення! Не можна сісти на одну лише дієту і чекати чудес. Так не буває! Необхідний комплексний підхід до проблеми.

Як харчуватися на карантині: зважуємо калорії і підбираємо правильну дієту

Їжте більше овочів і фруктів. Не кажіть, що це дорого і несмачно. Сезонні продукти доступні кожному, а щоб смачно приготувати їх, потрібно включити трохи фантазії. Овочі і фрукти – це просто склад з клітковиною, вітамінами і мінералами, в них мало калорій.

Здійснюйте прийоми їжі в один і той же час. Дотримання режиму харчування допоможе шлунково-кишковому тракту працювати по годинах, вчасно виробляти шлунковий сік, необхідний для розщеплення їжі.

Навчіться вираховувати калорії. Тільки при дефіциті калорій відбудеться довгоочікуване зниження ваги.

Не їжте за 4 години до сну. Перекушування і прийоми їжі за деякий час до сну змусять шлунок перетравлювати їжу, в той час як він повинен вже відпочивати від роботи. Більш того, дієтологи радять більшу частину добових калорій з’їдати в першій половині дня!

Виключіть з раціону шкідливу їжу. Фастфуд, борошняне і некорисне солодке, шоколад, газовані води, алкоголь, копченості та соління, занадто гостре і ГМО-шне – все це каміння на шляху до здоров’я організму і красивої фігури.

Розбийте добове меню на 4-5 порцій. Інтервал між прийомом їжі повинен бути 2-3 години. Якщо зголодніли раніше, випийте склянку води.

Пам’ятайте про водний режим! 2 літри чистої води в день – це не примха дієтологів, це аксіома! Вода допомагає очистити організм від шлаків, алергенів і токсинів. Вона збереже молодість організму, зніме головний біль і втому!

Час тренування: ефективні вправи в домашніх умовах

Не менш важливий пункт в питанні «Як схуднути будинку на карантині?» – фізичне навантаження. Фігурне валяння на дивані і регулярні підходи до холодильника спортом не вважаються, як би вам цього не хотілося! І якщо вже карантин відняв можливість відвідувати фітнес-центри або просто вулицю, щоб зробити пробіжку, альтернативою стануть інші вправи.

Велосипед. Якщо мета схуднути поставлена, то добре б обзавестися залізним помічником – тренажером. Година на велотренажері допоможе спалити 600 калорій, а по ефективності цей вид фітнесу не поступається бігу. Так що крутіть педалі!

Вправа «стільчик»: прийміть позу, ніби ви сидите на стільці. Для зручності можна спертися спиною на стіну. У цьому положенні потрібно протриматися якомога довше. Всього потрібно зробити три таких підходу!

Стрибки на скакалці. Чи помічали, що багато спортсменів розминаються на скакалці? Це неспроста. Час бігу дорівнює годині стрибків на скакалці по своїй користі. І бонус: при стрибках навантаження на суглоби менше, ніж від бігу.

Також відмінній фізичній і психологічній розвантаженням стануть танці. Раз немає можливості відвідати клуб, надягайте щось красиве, включайте улюблену музику голосніше і уявляйте себе зіркою танцполу! Ритмічні рухи протягом 2,5 години допоможуть спалити стільки ж калорій, як якщо б ви влаштували годинну пробіжку.

Берпом. Це складне, але дуже дієва вправа на всі групи м’язів. З ним ви точно досягнете дефіциту калорій!

Важлива складова здорового схуднення на карантині – налагоджений режим дня

Розпорядок дня для тих, що худнуть буде відрізнятися від режиму звичайної людини. Адже організм – це ціла біологічна система, яка працює по-різному в певний час доби.

Якщо здійснювати прийоми їжі в один і той же час, організм вже не буде в хаотичному порядку вимагати чогось смачненького. Він знатиме, що в певний час отримає все необхідне! Це перший крок до здорового схудненню.

Другий крок – режим сну і неспання, роботи і відпочинку. Важливо навчитися лягати і прокидатися в один і той же час. І це теж не примха дієтологів, це також рада фітнес-тренерів і ендокринологів. Згадайте, скільки ви зазвичай лягаєте спати? На годиннику вже опівночі? А чи знаєте ви, що з 22:00 до 00:00 – годинник самого продуктивного сну ?! Постарайтеся лягати в цей час!

Порада від психологів: щоб скинути зайву вагу під час карантину, коли емоційний стан і так розхитаний через ритм життя, відмови від звичних речей, відмовтеся від перегляду новин і соцмереж перед сном. Негативні новини згубно впливають на моральний фон людини, а це, в свою чергу, може перешкодити схудненню.

 

Як схуднути після карантину

Якщо під час самоізоляції і віддаленої роботи скинути зайву вагу до тієї позначки, яку ви собі запланували, так і не вийшло, потрібно продовжувати йти до мети, підключивши до списку ще кілька обов’язкових пунктів.

  • Більше ходіть пішки. Навіть якщо у вас є автомобіль, це не привід їздити на ньому в довколишні магазини або ринки, якщо, звичайно, не плануєте занадто багато закуповуватися. Якщо хочете схуднути, не можна сидіти на місці!
  • Частіше гуляйте на свіжому повітрі. Пам’ятайте, що в день людині потрібно пройти 10 000 кроків, щоб зберігати здорову активність м’язів і суглобів, збагатитися киснем і мати здоровий і сяючий вигляд.
  • Заведіть нову корисну фітнес-звичку. Запишіться на плавання або гру в футбол, на танці або ж просто в фітнес-зал. На карантині таку примху ви собі дозволити не могли (ніхто не міг!), А зараз саме час надолужити згаяне!
Поділитися
Статті від партнерів сайту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я